a dlaczego dopiero po? czym to umotywujesz czacha? bo wg mnie to lepiej zapobiegac wzrostowi enzymów niz potem powiększone zbijać. sylimarol to g.. lepszy hepatil a najlepszy heparegen. przy takim cyklu brałbym go od 2 tygodnia 3x1 do końca cyklu a 2 tygodnie po cyklu 3x2 i wątro jak nowa. jeśli wyeliminujesz kawę i rośliny strączkowe oraz tłuste [...]
JAKICH SKŁADNIKÓW POTRZEBUJE ORGANIZM KULTURYSTY Doprawdy trudno jest przecenić znaczenie pra¬widłowego odżywiania dla odniesienia końcowego sukcesu w oparciu o mój system treningowy. Dobre odżywianie zapewnia co najmniej 50% sukcesu. Prawidłowe odżywianie ma kluczowe znaczenie dla przemian energetycznych, ogólnego zdrowia, no i [...]
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
jedz jak najmniej przetworzone produkty dbaj aby w każdym posiłku bylo pełnowartościowe białko i dodatek warzyw pij dużo wody raz na jakiś czas zielona herbatę też jest dobrze wypić .. źródło białka: mięso, jaja, nabiał (twarog, serek wiejski, mleko, jogurt naturalny) ryby, rośliny straczkowe źródła węglowodanów:kasze, ryż , pieczywo [...]
Trzymając się podstawowych zasad diety zbilansowanej warto wiedzieć o tym, co najważniejsze. Jedna z takich podstaw bez wątpienia jest urozmaicenie diety. Nie ma czegoś takiego jak procentowych podział zalecanych ilości źródeł składników odżywczych jakie należy spożyć. Warto jeść wszystkie i zmieniać urozmaicając. Będą to różnego rodzaju mięsa, [...]
w sumie jem duzo jajek wolowiny i ryb czasem ser z roslinych malo cos to juz wole zrobic sobie kasze gryczaną poki co nie ciagnie mnie na rosliny straczkowe jakos nie przepadam . odzywek bialkowych nie biore i nie zamierzam.
Białka pochodzenia roślinnego jak najbardziej mogą stanowić element diety, czy posiłku. Jednak nie powinny być one głównym źródłem białka w posiłku. Tym bardziej w ciągu dnia, czy tygodnia. Jedyne, kiedy można je w ten sposób zastosować, to w przypadku wegan. Jednak tutaj nie mamy dużego wyboru, więc tylko z tego względu. Pamiętać warto o tym, że [...]
Białka pochodzenia roślinnego jak najbardziej mogą stanowić element diety, czy posiłku. Jednak nie powinny być one głównym źródłem białka w posiłku. Tym bardziej w ciągu dnia, czy tygodnia. Jedyne, kiedy można je w ten sposób zastosować, to w przypadku wegan. Jednak tutaj nie mamy dużego wyboru, więc tylko z tego względu. Pamiętać warto o tym, że [...]
No to ja Ci proponuje coś takiego... (są różne możliwości, nieskończenie wiele) Dieta o zmniejszonej ilości węglowodanów, zwiększonej ilości bialka i średniej ilości tłuszczy. źródla białka (twaróg chudy, ryby, pierś z kurczaka/indyka, jaja, jogurt/mleko/kefir, rośliny strączkowe, odżywka białkowa) źródla węglowodanów (warzywa, owoce, chleb [...]
Na brak błonnika, to dużo warzyw, ziemniaki, wybieraj ryże brązowe, jedz kaszę i płatki owsiane. Dobrym pomysłem jest dorzucenie otrębów. To co powiedział kolega, zajmij się jedzeniem nie suplementami... Ogranicz cukry proste w posiłkach tylko do okołotreningowych i śniadania. UROZMAICAJWęglowodany: Płatki [...]
Nie wiem czy jest coś tutaj na forum, ale na tej stronie można sprawdzić jakie aminokwasy są potrzebne żeby białko było pełnowartościowe i z czego je uzyskać. Tu dla przykładu rośliny strączkowe: https://nutritiondata.self.com/facts/legumes-and-legume-products/4338/2 Zmieniony przez - karolg00 w dniu 2020-01-20 19:02:50
kura/ryba -> indyk/kaczka/mięso czerwone (wołowina, baranina, cielęcina, ale te 2-3 razy w tygodniu) // ryby tłuste (tłuszcz i białko): łosoś/makrela; ryby chude: miruna/tuńczyk/halibut/sola.. ryz/kasza -> makaron pełnoziarnisty/razowy/soczewica (jako dobre źródło białka róznież) i inne rośliny straczkowe (fasola, bób) / płątki [...]
T 86, jużeli jesteś owolaktowegetarianinem to nie ma problemu. W lecie coś mi odwaliło i kompletnie nie miałem ochoty na mięcho. Źródła białka miałem takie: jaja, sery, produkty sojowe (tofu, kotleciki), WPC, w pewnym stopniu też mleko, zboża, rośliny strączkowe. Głownie jednak koncentuj się na 4 pierwszych i pamiętaj, że B sojowe ma niższą [...]
Powinieneś jeść:mięsa,jajka,nabiał,ryż,kasze,ziemniaki oraz rośliny strączkowe,miód,oleje i oliwę,orzechy,migdały.Po prostu zdrowo się odżywiać.Pozdrawiam.
http://www.sfd.pl/temat192599/#post4 podobne warunki, jedz duzo posiłkow bogatych w bialko(twarog, zarodki, rosliny straczkowe,ryby) nie ograniczaj do konca tłuszczy bo witaminy musza sie w czyms rozpuszczac i reszta to weglowodany( makarony, ryz, itd itp)
jedz zarodki, popiajac mlekiem albo zagryzajac wedlina(sa wtedy watwiej przyswajale- chodzi tu o aminokwasy), twarog, rosliny straczkowe. urozmaicaj sobie te serki bo ci obrzydna nie dlugo, albo przeplataj je z jakims innym jedzeniem zawierajacym bialko